Ugrás a tartalomra

karrier

Diplomamunkát vagy szakdolgozatot írnál nálunk?

 

Nagyszerű hír! Folyamatosan keressük a jövő kutatóit és karoljuk fel az ifjú tehetségeket. Annak érdekében, hogy a laboratóriumunk speciális eszközeivel, mikróbáival és adataival igazi kutatóként, magabiztosan és biztonságosan tudj bánni, szeretnénk ha az alábbi felvételi eljárásunkkal kezdenéd a jelentkezést:

- Tájékozódj a kutatócsoportjaink munkájáról és az ott zajló kutatásokról

- Képzeld magad kutatónak és írj egy ütős motivációs levelet

- Ha megvagy, küldd el ezeket a vnl@pte.hu-ra, hogy megkereshessünk a válasszal

 

Nyitott pozícióink kutatás és PhD munka területén:

PhD

Vírusok kutatása bioinformatikai módszerekkel – PhD témakiírás

 

Vírusgazdák és vírusterjesztő vektorok genomikai és virális evolúciós szemléletű
vizsgálata címmel írt ki témát a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola, amelyre 2024. május 31-ig várják a jelentkezéseket. A képzésben közösen vesz részt a PTE Virológiai Nemzeti Laboratórium, valamint a PTE SzKK Magyar Genomika és Bioinformatika Központ.

 

 

Témavezető: Dr. Kemenesi Gábor

Társtémavezető: Dr. Gyenesei Attila

 

 

Leírás:

A vírusok és természetes gazdáik, illetve terjesztő vektoraik kapcsolata rendkívül összetett
virológiai, immunológiai és genetikai folyamatok által határozható meg. Rendkívül jelentős evolúciós kapcsolatokat és történeteket tárhatunk fel ezeknek a viszonyoknak a nagyobb perspektívából való szemlélésével, valamint tudományos mércével való mérésével.

A gazda-vírus kölcsönhatások genomikai elemzése egy általános és bevett módszer az evolúciós vonatkozások megértéséhez és a funkcionális megfigyelések alátámasztására. Az endogén virális elemek, a gazdaszervezet gén szintű összetettsége és vonatkozásai nem csupán evolúciós, de immunológiai vagy antivirális mechanizmusok szempontjából jelentős folyamatokat is feltárhatnak. A program keretében a doktorandusz hallgató a genomika vonatkozó eszköztárának felhasználásával válaszokat keres a virológia napjainkban jelentős, hosszú evolúciós léptékű folyamatainak megértéséhez.

 

Helyszín: PTE SzKK, Pécs Ifjúság útja 20.

 

Egyéb pozícióink