Ugrás a tartalomra

TOVÁBB ERŐSÖDNEK A VNL KÜLFÖLDI KAPCSOLATAI

Az Egyesült Államokba látogatott a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratórium igazgatója, dr. Kemenesi Gábor, valamint Somogyi Balázs BSL-4 menedzser. Bostoni és new yorki partnerintézmények meghívására több mint egy hetet töltöttek kollégáink az USA-ban.

A pécsi laboratórium egyik fő kutatását jelentő denevérvirológiai vizsgálatok eredményeiről, az elmúlt húsz év tapasztalatairól számolt be, meghívott szemináriumi előadóként dr. Kemenesi Gábor az egyesült államokbeli partnerintézetek kollégáinak. A mikrobiális patogenezis és immunológia szemináriumsorozat keretein belül elhangzott előadásban az Európában jelenleg folytatott kutatások eredményeit és technológiai hátterét mutathatták be a VNL szakemberei.

Az út során szakmai ebéden vehetett részt és kötetlen beszélgetést folytatott a VNL igazgatója az intézet hallgatóival, majd több helyi szakemberrel egyeztetett kutatási eredményekről és lehetőségekről.

 Laboratóriumunk elkötelezett a legmagasabb kutatási és biobiztonsági standardok mellett, így tapasztalatcsere céljából a VNL biobiztonsági laboratóriumának menedzsere egy külön megbeszélés keretében a két intézmény BSL-4 laboratóriumának gyakorlatáról egyezetetett.

A Bostonban töltött időt követően az EcoHealth Alliance new yorki irodájában tartott előadást dr. Kemenesi Gábor, és a világ egyik legnagyobb járványmegelőzéssel és korai felismeréssel foglalkozó szervezetével áttekintették az elmúlt évek kutatási eredményeit.

 

NYBoston

Boston

NY