Ugrás a tartalomra

A VNL IGAZGATÓJA IS RÉSZT VESZ AZ MTA KKFKP BÍRÁLÓ BIZOTTSÁGÁNAK MUNKÁJÁBAN

2024. március 28.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke 2021. március 24-én hirdette meg a Közoktatás-fejlesztési Kutatási Pályázatot a közoktatás fejlesztésének tudományos megalapozásának érdekében.

A személyre szabott tanulás szolgálatába állított digitális technológiák, innovatív pedagógiai eszközök, problémamegoldó tevékenységen alapuló nyelvoktatás, a tanulási kudarcok megelőzése a tanulási környezet átalakításával – néhány kutatási téma azok közül, amelyeket évi 270 millió forinttal támogat az Akadémia.

A beérkező pályázatok elbírálásában részt vesz a PTE VNL igazgatója, dr. Kemenesi Gábor is, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a fiatalok, már a középiskolában a számukra legmegfelelőbb oktatási módszereken keresztül sajátíthassák el tudásukat. Ezzel is hozzájárulva sikeres egyetemi éveikhez.  

A Magyar Tudományos Akadémia Közoktatás-fejlesztési Kutatási Programjának fontos alapelve, hogy az orvosi kutatásokhoz hasonlóan, csak olyan új módszert ajánl a közoktatás-fejlesztésére, amely kísérletekkel és bizonyítékokkal igazolja annak hatékonyságát, és rangos nemzetközi oktatási, neveléstudományi vagy pszichológiai folyóiratban is megjelent.

Forrás: MTA