Ugrás a tartalomra

9. International Conference on Emerging Zoonoses

2024. július 3.

A Virológiai Nemzeti Laboratórium is bemutatkozott a 9. International Conference on Emerging Zoonoses palermói rendezvényén, ahol dr. Kemenesi Gábor és dr. Lanszki Zsófia képviselte a Pécsi Tudományegyetemet.

Az újonnan kialakuló zoonózisokról szóló nemzetközi konferencián orvosok, állatorvosok, epidemiológusok, immunológusok, virológusok, mikrobiológusok, vamalint közegészségügyi szakemberek mutatták be legújabb kutatási eredményeiket. A konferencia remek lehetőséget biztosít a zoonózisok – a fertőző betegségek állatokról emberre történő átterjedése – által jelentett növekvő kihívások és gazdasági hatásuk megvitatásához.

Kemenesi Gábor, a VNL igazgatója előadásában a Lloviu vírusra vonatkozó alapadatokat mutatta be a szakmai közönségnek. A Lloviu vírus, egy filovírus, amely potenciális zoonózisos következményekkel járhat. A VNL kutatójának munkája kulcsfontosságú a vírus evolúciójának és ökológiájának megértésében, ami elengedhetetlen a közegészségügyre jelentett kockázatainak értékeléséhez.

 

OneBATOneBATOneBATOneBAT
NKFIH ​​​​​​OneBat